Fondurile europene pentru dezvoltare rurala, mai mici cu 800 de milioane de euro

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 08:35
1609 citiri
Fondurile europene pentru dezvoltare rurala, mai mici cu 800 de milioane de euro

Fondurile europene pentru dezvoltare rurala vor fi mai mici cu aproape 800 de milioane de euro in perioada 2014-2020, fata de actuala perspectiva financiara, iar acest lucru ne dezavantajeaza major in agricultura, a declarat, marti, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, la Realitatea TV.

Acesta a precizat ca reducerea acestor sume nu se datoreaza gradului redus de accesare a fondurilor europene din agricultura, ci unei baze slabe de plecare in 2007.

"Pe zona de dezvoltare rurala vom incheia anul acesta cu un grad de accesare a fondurilor europene pe dezvoltare rurala de 52% ceea ce inseamna ca stam destul de bine. Cred ca reducerea acestor sume se datoreaza bazei de la care a plecat Romania in anul 2007, care a fost extrem de slaba, de aceea unii spun ca tot ce vine acum ar trebui sa ne multumeasca. Eu, care sunt un cunoscator vizavi de ce nevoi sunt in agricultura romaneasca, iar faptul ca in zona de procesare avem inca 75% din carne provenita din import, lucrurile ne arata ca inca avem nevoie de investitii", a precizat ministrul Agriculturii.

Conform noii propuneri facute in Consiliul European, fondurile europene pe zona de investitii in agricultura vor fi reduse cu 20%, pana la 7,2 miliarde de euro, in perioada 2014-2020, fata de actualul exercitiu financiar.

#fonduri europene dezvoltare rurala, #Daniel Constantin fonduri europene, #Daniel Constantin fonduri agricultura , #Stiri Fonduri