Peste jumatate dintre clientii IFN-urilor considera ca este mai greu sa acceseze un credit (studiu)

Marti, 25 Decembrie 2012, ora 10:50
1715 citiri
Peste jumatate dintre clientii IFN-urilor considera ca este mai greu sa acceseze un credit (studiu)

Mai mult de jumatate dintre clientii institutiilor financiare nebancare din Romania considera ca in ultimii 2-3 ani a devenit mai greu sa acceze un credit, se arata in studiul realizat de YouGov la initiativa Provident Financial Romania.

57% dintre romanii care sunt clienti ai IFN-urilor sunt de parere ca a devenit mai greu sa ia credite in ultimii 2-3 ani, 28% sunt de parere ca nu s-a schimbat nimic, 8% ca este mai usor, iar restul nu stiu.

In Cehia, procentul celor care sunt de parere ca este mai greu sa acceseze credite se situeaza la 50%, in Ungaria la 72%, in Polonia la 64%, in Slovacia la 35%, iar in Mexic la 45%.

De asemenea, 24% dintre clientii romani ai IFN-urilor sunt nemultumiti de standardul de viata din gospodaria lor, iar 7% sunt foarte nemultumiti. Multumiti de standardul de viata sunt doar 34% dintre cei 2.164 clienti chestionati in Romania.

In Cehia 31% sunt nemultumiti de standardul de viata din gospodarie, in Ungaria 36%, in Polonia 29%, in Slovacia 28%, iar in Mexic 35%. Pe de alta parte, in ceea ce priveste clientii multumiti, acestia sunt in procent de 35% in Cehia, 6% in Ungaria, 36% in Polonia, 41% in Slovacia si 45% in Mexic.

#credite institutii financiare nebancare, #accesare credite IFN, #standard de viata Romania, #activitate creditare IFN , #Stiri Fonduri