PNL avertizeaza ca Romania va pierde fonduri de 3,3 miliarde de euro pentru transporturi

Vineri, 18 Mai 2018, ora 20:06
1623 citiri
PNL avertizeaza ca Romania va pierde fonduri de 3,3 miliarde de euro pentru transporturi
Foto: Facebook / Raluca Turcan

Prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, avertizeaza ca Romania este pe cale sa piarda circa 3,3 miliarde de euro din fondurile europene disponibile pentru transporturi, pentru ca proiectele Guvernului PSD-ALDE nu au fost bine pregatite, asa cum a avertizat recent si comisarul european Corina Cretu.

"Romania este pe cale sa piarda cca. 3,3 miliarde de euro din fondurile europene disponibile pentru transporturi. In scrisoarea facuta publica de PNL, Corina Cretu, lider marcant al PSD, isi exprima ingrijorarea asupra faptului ca proiectele depuse de Guvernul PSD-ALDE sunt slab pregatite si au 'un nivel scazut de maturitate'.

Din cele 5,1 miliarde de euro rezervate pentru transporturi, 1,8 miliarde sunt cheltuite pentru proiectele nefinalizate in exercitiul financiar anterior. Pentru diferenta de 3,3 miliarde de euro nici macar proiectele nu sunt gata!", arata Raluca Turcan pe Facebook.

Liderul PNL sustine ca, in aceste conditii, Romania poate pierde integral finantarea europeana pentru autostrada Sibiu-Pitesti, printre altele.

"Sibiul poate pierde finantarea pentru toata autostrada Sibiu-Pitesti, nu numai pentru loturile 1 si 5, deoarece proiectul nu este bine pregatit. Corina Cretu sugereaza Guvernului Dancila sa beneficieze de asistenta Comisiei Europene, BEI si BERD pentru a face proiecte.

Aceste institutii au semnalat ca studiile de fezabilitate la autostrada Sibiu-Pitesti nu sunt bune, avand deficiente majore, ca nu au avize de mediu. Guvernul Viorica Dancila zice 'PAS!'.

Nu conteaza ce observatii face doamnei Corina Cretu. Toata ignoranta si toate guvernele vor duce la respingerea cofinantarii europene. Aceasta inseamna bani pierduti si nu putini, ci miliarde de euro. Inseamna romani mai departe de Uniunea Europeana", sustine Raluca Turcan.

Prim-vicepresedintele PNL a cerut cu aceasta ocazie demisiile Ministrului Transporturilor, Lucian Sova, Ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, impreuna cu demsia premierului Viorica Dancila.

Reactia vine dupa ce comisarul european Corina Cretu i-a transmis, pe 25 aprilie, premierului Viorica Dancila, ministrilor Lucian Sova si Rovana Plumb o scrisoare in care isi exprima ingrijorarea cu privire la riscul dezangajarii fondurilor UE.

"Avand in vedere ca ne apropiem de jumatatea actualei perioade de programare si ca este momentul in care serviciile Comisiei incep pregatirile pentru urmatoarea perioada de programare, sunt extrem de ingrijorata cu privire la planificarea si implementare ...citeste mai departe despre "PNL avertizeaza ca Romania va pierde fonduri de 3,3 miliarde de euro pentru transporturi" pe Ziare.com

#fonduri europene Transporturi , #Stiri Fonduri