Polonia construieste aeroporturi fantoma cu banii de la UE

Duminica, 14 Decembrie 2014, ora 14:57
1741 citiri
Polonia construieste aeroporturi fantoma cu banii de la UE
Foto: Wikipedia

Uniunea Europeana a dat Poloniei peste 100 milioane de euro pentru a construi cel putin trei aeroporturi fantoma in zone unde nu exista suficienti pasageri pentru a justifica aceste aeroporturi.

Polonia nu este singura tara din Europa care a construit aeroporturi in incercarea de a atrage zboruri. Insa ce este izbitor in cazul Poloniei este ca tara a beneficiat de fonduri de la UE pentru aceste proiecte. Potrivit cifrelor furnizate de Comisia Europeana, in perioada 2007-2013, Polonia a primit de la UE fonduri de 615,7 milioane de euro special pentru aeroporturi. Este vorba de o suma dubla comparativ cu urmatorul mare beneficiar la acest capital, Spania, si mai mult decat sumele primite de o treime din toate statele membre pentru aeroporturi.

Cele mai mari probleme sunt la noul terminal international de la aeroport de la Lodz, unde in 2013 numarul de pasageri a fost mai mic cu aproape un milion decat se preconiza. Intr-o zi relativ aglomerata din timpul verii doar patru zboruri au ...citeste mai departe despre "Polonia construieste aeroporturi fantoma cu banii de la UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Polonia aeroporturi fantoma UE, #fonduri europene Polonia , #Stiri Fonduri