Rata de absorbtie a fondurilor europene, doar putin peste 50%. Autoritatile spun ca e o performanta

Miercuri, 31 Decembrie 2014, ora 21:41
1583 citiri
Rata de absorbtie a fondurilor europene, doar putin peste 50%. Autoritatile spun ca e o performanta

Potrivit unui comunicat al MFE, rata de absorbtie curenta este "de 6 ori mai mare decat la inceputul lunii mai 2012 si de 3,5 ori mai mare decat la sfarsitul anului 2012".

Suma solicitata Comisiei Europene pentru a fi rambursata Romaniei a ajuns la aproximativ 10 miliarde de euro. Totodata, suma totala incasata de Romania din fondurile alocate a ajuns la 10,73 miliarde de euro, valoare care include avansurile si rambursarile.

"Anul 2014 a confirmat ca Romania obtine performante. Rata de absorbtie curenta a fondurilor europene a ajuns la aproximativ 52%, in conditiile in care planul de guvernare prevede atingerea unui nivel de 50-80% la sfarsitul anului 2015. O alta realizare: pentru al doilea an consecutiv, tara noastra nu a pierdut niciun euro din fondurile aferente celor sapte programe operationale! Si o a treia performanta remarcabila: sumele incasate de Romania de la Comisia Europeana ...citeste mai departe despre "Rata de absorbtie a fondurilor europene, doar putin peste 50%. Autoritatile spun ca e o performanta" pe Ziare.com

#rata absorbtie fonduri structurale, #fonduri europene 2015 , #Stiri Fonduri