Romania, acuzata ca-si bate joc de banii UE: Manastire istorica renovata "brutal" sa arate ca un castel Disney

Luni, 03 August 2015, ora 09:08
1161 citiri
Romania, acuzata ca-si bate joc de banii UE: Manastire istorica renovata "brutal" sa arate ca un castel Disney
Foto: Facebook/Basilica Maria Radna

Jurnalistii britanici acuza autoritatile romane ca au distrus arhitectura originala a bisericilor si monumentelor istorice din Transilvania, renovate cu fabuloasa suma de peste 100 de milioane de euro, bani provenind de la contribuabilii europeni.

De exemplu, impresionanta Manastire Maria Radna din orasul aradean Lipova a fost reabilitata cu 10 milioane de euro. Desi restaurarea ar fi trebuit sa pastreze splendoarea stilului baroc, monumentul arata acum ca un castel Disney contruit pe un teren neingrijit, scriu ziaristii de la The Telegraph.

Cu toate ca manastirea a fost inaugurata duminica, lucrarile nu sunt inca finalizate, asa ca in jurul monumentului zac gramezi de pietre si tigle, in timp ce alte materiale in stare destul de buna pentru a fi valorificate ar fi fost indepartate si vandute in Germania.

Manastirea din Romania renovata cu 10 milioane de euro - Papa Francisc a trimis un mesaj

Blocurile de beton au inlocuit piatra originala, iar pe acoperisul manastirii ...citeste mai departe despre "Romania, acuzata ca-si bate joc de banii UE: Manastire istorica renovata "brutal" sa arate ca un castel Disney" pe Ziare.com

#biserici reabiliate fonduri UE, #manastiri distruse fonduri UE , #Stiri Fonduri