Romania primeste fonduri de 500 de milioane de euro de la Norvegia, Islanda si Liechtenstein

Joi, 13 Octombrie 2016, ora 18:47
1417 citiri
Romania primeste fonduri de 500 de milioane de euro de la Norvegia, Islanda si Liechtenstein
Foto: Ministerul Fondurilor Europene

Romania primeste fonduri nerambursabile in valoare de peste 500 de milioane de euro de la guvernele din Norvegia, Islanda si Liechtenstein.

Oamenii de afaceri, organizatiile non-guvernamentale si ceilalti posibili beneficiari vor putea accesa acesti bani pana in 2024, informeaza un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Un secretar de stat in cadrul Ministerului norvegian al Afacerilor Externe, Elsbeth Tronstad, a venit la Bucuresti si a semnat, joi, memorandumurile de intelegere pentru acordarea acestor fonduri, impreuna cu ministrul roman al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Cele doua acorduri prevad atat cadrul institutional de gestionare, cat si programele stabilite, cu obiectivele principale, alocarea financiara, domeniile speciale de interes.

Aceste granturi reprezinta contributia Islandei, Principatului Liechtenstein si Regatului Norvegiei (care fac parte din Spatiul Economic European - SEE) la reducerea disparitatilor economice si sociale in regiune ...citeste mai departe despre "Romania primeste fonduri de 500 de milioane de euro de la Norvegia, Islanda si Liechtenstein" pe Ziare.com

#Romania fonduri Norvegia, #Romania bani Norvegia , #Stiri Fonduri