Romania rateaza fondurile europene in 2007

Luni, 04 Iunie 2007, ora 02:00
1086 citiri
Romania rateaza fondurile europene in 2007

Ministrul Dezvoltarii, Lazslo Borbely, a declarat ca programele operationale regionale vor fi demarate din a doua jumatate a anului, pentru care exista deja 90 de proiecte in valoare de 500 de milioane de euro, in special in sectorul lucrarilor de infrastructura.

Borbely considera ca anul viitor va fi "spectaculos" in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, adaugand insa ca 2007 va fi compromis din perspectiva absorbtiei fondurilor structurale. "In a doua jumatate a anului vor fi proceduri de aprobare a proiectelor, care dureaza 60 de zile, licitatii.

Important este sa dam Uniunii Europene semnalul ca Romania nu mai tine cont de disputele politice si economia functioneaza. Noi politicienii trebuie sa ne certam mai putin", a afirmat Borbely.

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei a declarat duminica la Tg.Mures, la expozitia nationala Camex, ca ramura constructiilor a cunoscut o dezvoltare de aproape trei ori mai mare decat cresterea economica.

"Acest lucru inseamna ca merge bine ceea ce se intampla in constructii. Si daca acest domeniu se dezvolta, inseamna ca si economia se dezvolta. Daca si la Camex Tg Mures sunt atat de multe firme prezente inseamna ca ii intereseaza zona", a spus ministrul.

Ministrul se declara totusi nemultumit de faptul ca exista prea putine firme de consultanta si proiectare in domeniul constructiilor, motiv pentru care firmele existente se angajeaza la prea multe lucrari si rezultatele sunt mediocre.

"Fac un apel catre toti constructorii si proiectantii sa fie pregatiti deoarece in acest an vor avea foarte mult de lucru. Ministerul pe care il conduc are in acest an un buget destul de important, peste doua miliarde de lei", a spus Borbely.

"Avem nevoie de constructori, proiectanti, bani si muncitori. Trebuie sa li se ofere salarii mai bune. Alte masuri administrative sunt dificil de propus. Noi avem o nota aprobata in guvern in ceea ce priveste acordarea de facilitati pentru cei care se intorc, insa inainte de a fi aplicate sunt necesare consultari si cu Uniunea Europeana", a precizat ministrul.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)