Romania vrea sa profite de Brexit: Ce planuri are Guvernul

Miercuri, 22 Martie 2017, ora 16:04
1882 citiri
Romania vrea sa profite de Brexit: Ce planuri are Guvernul
Foto: captura Privesc.eu

Romania va candida pentru a gazdui sediul Agentiei Europene a Medicamentului, a anuntat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

Ministrul a anuntat ca in sedinta de guvern de miercuri a fost adoptat memorandumul privind candidatura Romaniei pentru a gazdui sediul unei agentii europene, si anume Agentia Europeana a Medicamentului, in momentul de fata fiind cu sediul in Londra, in Marea Britanie.

"In contextul apropierii datei la care Marea Britanie va notifica formal intentia de iesire din UE, una dintre deciziile care va trebui formulata la nivelul Uniunii Europene se refera la relocarea agentiilor europene care isi au in acest moment sediul in Marea Britanie. Pentru noi este o realitate ca la 10 ani de la intrarea in EU, Romania nu gazduieste in prezent niciun sediu al unei agentii europene.

Tocmai de aceea am luat aceasta oportunitate si astazi s-a aprobat acest memorandul prin care Romania isi va prezenta candidatura pentru ca sediul Agentiei Europene a Medicamentelor sa poata sa fie gazduit la Bucuresti", a spus ministrul.

Ana Birchall a apreciat ca aceasta este o oportunitate pentru tara noastra, dar a precizat ca exista o concurenta foarte mare.

"Sigur ca este o mare oportunitate, este o mare provocare. Sunt foarte multe candidaturi deja depuse, e o concurenta acerba, dar prin memorandumul de astazi noi am constituit o serie de masuri la nivel administrativ, astfel incat si Romania sa poata sa gazduiasca aceasta agentie", a punctat ea.

Ministrul a precizat cateva dintre avantajele Romaniei in cazul in care ar gazdui o astfel de agentie europeana.

"Din punctul nostru de vedere prezenta unei agentii europene ar putea aduce un impuls pentru atragerea altor institutii europene si internationale cu toate beneficiile care decurg dintr-un asemenea rol. Si mi-as permite sa va enumerez cresterea vizibilitatii a tarii noastre, cresterea increderii la nivel international, beneficii economice pentru capitala gazda, inclusiv in ceea ce priveste crearea de locuri de munca si stimularea investitiilor in acest domeniu", a mentionat Birchall.

Ministrul a precizat ca in perioada urmatoare tara noastra va trebui sa pregateasca dosarul de candidatura.

Pregatiri pentru Brexit: Tarile care vor sa profite de un exod al talentelor din Londra ...citeste mai departe despre "Romania vrea sa profite de Brexit: Ce planuri are Guvernul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania sediul Agentiei Europene a Medicamentului, #Agentia Europeana a Medicamentelor , #Stiri Fonduri