Finantele au programat licitatii de 3 miliarde lei in decembrie

Joi, 03 Decembrie 2009, ora 12:22
1039 citiri
Finantele au programat licitatii de 3 miliarde lei in decembrie

Ministerul Finantelor Publice a mai programat alte patru licitatii de titluri de stat cu maturitati la sase luni si un an, pe langa cele doua licitatii de obligatiuni anuntate initial pentru luna decembrie, valoarea totala a emisiunilor din ultima luna a acestui an urmand sa fie de 4,8 miliarde lei.

Initial, MFP isi propusese sa ia in decembrie numai 1,8 miliarde lei, printr-o licitatie de obligatiuni de stat pe 5 ani, de 950 milioane lei, programata pe 3 decembrie, respectiv una de obligatiuni pe 3 ani, de 850 milioane lei, stabilita pe 17 decembrie.

Potrivit unui ordin emis in 2 decembrie, MFP intentioneaza sa mai ia din piata interna 1 miliard lei prin titluri de stat la un an, intr-o licitatie programata pe 7 decembrie.

Tot la 1 miliard lei se ridica si emisiunea stabilita pe 14 decembrie, cand ar urma sa fie licitate titluri de stat pe sase luni.

Pe 21 decembrie, Finantele vor sa emita titluri la un an de 500 milioane lei, iar pe 28 decembrie, ministerul si-a propus sa atraga tot 500 milioane lei pe sase luni.

In noiembrie, ministerul a atras de pe piata interna 2,2 miliarde euro prin licitatii in valuta si 1,73 miliarde lei prin titluri de stat in moneda nationala.

Dupa primele 11 luni Finantele au luat din piata aproape 60 miliarde lei (14,1 miliarde euro), ceea ce reprezinta de aproape cinci ori mai mult decat in intregul an 2008.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#finante, # titluri stat, # licitatii , #Titluri de stat