Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul de Finante a vandut titluri de stat de 800 milioane lei

Ministerul de Finante a vandut titluri de stat de 800 milioane lei


Ministerul de Finante a atras 800 millioane de lei, prin titluri de stat, prin vanzarea de obligatiuni de tip benchmark, scadente in 24 luni, la un randament mediu de 7,40% pe an.
Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 800 milioane de lei , insa bancile au depus au depus cereri de cumparare de 1,485 miliarde lei,potrivit Bancii Natioane a Romaniei.

MFP vrea sa atraga 4 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat in luna octombrie, in vederea finantarii deficitului bugetar si refinantarii datoriei publice, potrivit datelor ministerului.

Ministerul Finantelor Publice a atras anul trecut circa 41,038 miliarde lei pe parcursul lui 2010. In 2009, statul a luat din piata aproape 65 miliarde lei, de peste cinci ori mai mult decat in 2008.

Ce sunt obligatiuni de tip benchmark

Exista doua categorii de titluri de stat: pe termen scurt si pe termen lung sau mediu de tip benchmark.

Titlurile de stat pe termen mediu sau lung sunt obligatiuni de stat cu o scadenta de peste 1 an, vandute la valoarea nominala, cu discount sau prima si prin care Statul plateste anual o dobanda, conform conditiilor din prospectul de emisiune.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2018 ori