Arcelor Mittal a imbunatatit oferta pentru filiala braziliana

Vineri, 06 Aprilie 2007, ora 17:00
866 citiri

Arcelor Mittal, cel mai mare producator mondial de otel a ridicat, vineri, oferta pentru actiunile pe care nu le controleaza din sudsidiara braziliana Arcelor Brasil, informeaza Reuters.

Compania, care detine aproximativ 66% din filiala a anuntat ca va oferi 11,70 reali brazilieni (5,75 dolari) in lichiditati si 0,3568 actiuni ordinare de clasa A ale Arcelor Mittal pentru fiecare actiune Arcelor Brasil.

"Acest pret de referinta, obtinut dupa modificarile pentru dividende si dobanzi va reprezenta o valoare totala care, din data de 4 aprilie 2007 va fi echivalenta cu 18,89 de euro sau cu 51,27 reali", au declarat reprezentantii Arcelor Mittal.

Compania a mai anuntat ca actionarii vor putea primi un amestec de bani si actiuni sau doar lichiditati, a caror valoare va fi stabilita in functie de nivelul actiunilor Mittal de la inchiderea sesiunii la bursa new-yorkeza in ziua lucratoare care precede data licitatiei.

Grupul a precizat ca maximumul pe care il va plati in bani va fi de aproape 11 miliarde de reali (5,35 miliarde de dolari) si numarul maxim de actiuni pe care le va emite va fi de aproximativ 76 de milioane, reprezentand 5% din capitalul de actiuni al Arcelor Mittal.

In februarie, comisia de control pentru piata valorilor mobiliare din Brazilia, CVM a ordonat liderului global al otelului sa plateasca 51,27 de reali, pe baza pretului mediu de tranzactionare al actiunilor Arcelor Brasil, cu mult peste oferta initiala a Arcelor Mittal, de aproximativ 35 de reali.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)