Se deschide Gutmann Bank, prima banca pentru bogatasi

Sambata, 12 Decembrie 2009, ora 23:32
2081 citiri
Se deschide Gutmann Bank, prima banca pentru bogatasi

Prima banca din Romania destinata doar celor foarte bogati se deschide in cateva zile. Pentru a fi client, e nevoie de o avere de macar 500.000 de euro.

In plina criza, o banca austriaca specializata in servicii de management al averilor se pregateste sa intre saptamana viitoare pe piata romaneasca, dupa ce va primi avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, relateaza Gandul.

Gutmann Bank are deja printre cei 2.000 de clienti din 15 state si oameni de afaceri romani, care de la inceputul anului viitor vor putea sa apeleze la consultanta specializata chiar la Bucuresti.

"Daca reusim sa ajungem la 20-50 de clienti in primul an este mai mult decat bine.
Nu urmarim un numar mare de clienti, deoarece nu ne-am mai putea concentra corespunzator pentru administrarea fiecarui portofoliu", a declarat vineri Ilinca von Derenthall (foto), senior officer in cadrul bancii.

Romanii in cautare de finantare nu pot insa sa ia bani cu imprumut de la Gutmann, care in prezent administreaza active de 10 miliarde de euro. Banca nu da credite, ci ofera servicii de private banking (servicii personalizate de management al averilor, n.red.).

In schimb, cei care au de investit cel putin 500.000 - 1.000.000 euro pot deveni clientii bancii austriece. Oficialul bancii a precizat ca nu se impune un prag minim de la care o persoana poate deveni clientul banci, insa acestea sunt umele "logice".

Pentru inceput, se vor accepta si conturi mai putin substantiale, urmand ca sumele sa creasca, pe masura ce banca va demonstra clientilor ca le-a administrat eficient averile.

Chiar daca banca va avea birou in Romania, conturile clientilor vor fi deschise in Austria, unde se vor desfasura si toate celelalte operatiuni.

#banca, #bogati, #avere, #euro , #Valori mobiliare