IKEA retrage de pe piata cortul pentru copii Busa

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 15:29
8675 citiri
IKEA retrage de pe piata cortul pentru copii Busa

Magazinul IKEA din Zona Comerciala Baneasa a anuntat joi ca isi invita clientii care au cumparat cortul pentru copii Busa sa il returneze la magazin, pentru a primi inapoi suma integrala platita pe produs. 

"Compania IKEA a primit trei sesizari cu privire la faptul ca firul metalic din care este alcatuit cadrul de sustinere al cortului Busa s-a rupt in timpul utilizarii.

Produsul a fost imediat retras de la vanzare din toate magazinele IKEA din lume.

Toate componenetele produsului au fost re-testate atat de laboratoarele IKEA, cat si de un laborator extern.

Testele au aratat ca firul metalic nu este suficient de rezistent si poate ceda daca este supus la presiune prea mare. De aceea, compania a decis sa retraga imediat cortul pentru copii Busa de pe piata mondiala", se arata intr-un comunicat transmis joi de IKEA.

Cortul Busa a intrat in gama de produse de pe rafturile magazinelor IKEA din toata lumea la 1 august 2011 si a fost retras de la vanzare pe 22 august, dupa prima sesizare. A fost produs in conformitate cu standardele europene si nord-americane de siguranta pentru jucarii.

Testele de siguranta, preliminare punerii in vanzare, nu au aratat niciun defect de rezistenta a firului metalic, spun oficialii IKEA.

"Procedurile de testare a produselor IKEA se bazeaza pe situatiile reale de folosire a lor in viata de zi cu zi si tocmai pentru ca acestea sunt intr-o continua schimbare, e nevoie de imbunatatirea continua atat a produselor si a tehnicilor de fabricatie, cat si a procedurilor de testare, asa incat fiecare produs sa corespunda asteptarilor clientilor, fara nicio exceptie", se mai arata in comunicat.

Corturile Busa au fost produse in Vietnam si au fost vandute in toate magazinele IKEA din lume in perioada 1-22 august 2011, in numar de 97.800 bucati. Magazinul IKEA din Bucuresti a comercializat 516 produse cu codul 101.920.09, la pretul de 39,99 lei si nu a primit nicio sesizare.

"Clientii care au un produs cu acest cod sunt invitati la departamentul Relatii Clienti din magazin pentru a-l returna si a-si primi banii inapoi, incepand chiar de joi, 6 octombrie 2011", mai informeaza reprezentantii IKEA.

IKEA este o companie de retail mobilier si decoratiuni, de origine suedeza, fondata in 1943 de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost inregistrata in 1943, in Suedia.

Majusculele din denumirea IKEA provin din initialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, si numelui satului in care se gasea ferma: Agunnaryd.

Compania IKEA detinea, in august 2010, peste 320 de magazine in 38 de tari sau teritorii, dintre care 37 de magazine erau francize detinute de alte companii decat IKEA Group.

Magazinul IKEA din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara, pe 21 martie 2007. Pana in luna martie 2010 a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea IKEA Romania a devenit parte din IKEA Group. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#ikea retrage, # cort retras ikea, # ikea cort busa , #Francizat