Ai fost concediat? Cumpara o franciza

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 12:43
4379 citiri
Ai fost concediat? Cumpara o franciza

Niciun domeniu nu a ramas neatins de restructurarile de personal impuse de criza financiara. Fostii angajati care au spirit antreprenorial si care sunt dispusi sa faca o investitie minima pot lua in calcul cumpararea unei francize. 

Companiile care inca mai fac angajari profita de starea pietei de munca, ridicand nivelul pretentiilor si reducand salariile pentru noii angajati.

In acest context, multi dintre cei care au fost concediati prefera sa-si deschida o afacere decat sa caute un job pe masura salariului dorit.

Chiar si industria francizelor sufera de pe urma colapsului economic.

Sistemul bancar a facut aproape imposibila obtinerea de imprumuturi pentru francize, de aceea cel interesat va trebui sa caute alte surse de finantare pentru inceputul afacerii.

De obicei, aceste surse sunt familia si prietenii dispusi sa acorde imprumuturi.

Multi dintre fostii angajati nu au economii semnificative si sunt obligati sa aleaga o franciza care va genera profit cat mai repede posibil.

Iata cativa factori care influenteaza alegerea intre cautarea unui job si cumpararea unei francize, potrivit Entrepreneur.com.

Importanta venitului

Cand ai un loc de munca, venitul este definit foarte clar: stii care va fi salariul tau si cand il primesti.

Cand pornesti o afacere cu franciza, venitul este nesigur, mai ales pe termen scurt.

Orice business aflat la inceput de drum presupune multa munca fara a oferi siguranta unui venit fix.

Chiar daca perspectivele pe termen lung sunt mai bune, trebuie sa dispui de suficiente resurse necesare finantarii investitiilor initiale si de pe parcurs.

Sansele de a acumula avere

Daca franciza este condusa bine, valoarea ei va creste progresiv, iar intr-un final, va putea fi vanduta pe bani buni.

Cumpararea unei francize poate implica riscuri la inceput, dar recompensa cea mai mare este faptul ca averea adunata cu efortul propriu iti revine tie, si nu investitorilor, cum ar fi fost cazul intr-o companie care are nevoie de capital pentru dezvoltare.

Controlul total

Cand lucrezi intr-o companie, faci ceea ce iti cere angajatorul, folosind metodele propuse de acesta.

Ca detinator de franciza, tu esti angajatorul care spune celorlalti ce trebuie facut.

Viitorul afacerii la cheie pe care o conduci depinde, in mare parte, de deciziile pe care le iei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#angajati, #concedieri, #franciza , #Francize in Romania