Start-Up 2020 Insights: Despre modificarile programului si trendul afacerilor la cheie

Luni, 10 Februarie 2020, ora 13:34
5552 citiri
Start-Up 2020 Insights: Despre modificarile programului si trendul afacerilor la cheie

Antreprenorii care doresc sa-si deschida o franciza in Romania o pot face in curand, intrucat se apropie data lansarii oficiale a noii editii Start-Up Nation 2020. Asadar, daca planuiai sa-ti deschizi propriul business in Romania, anul acesta vine cu cele mai bune premise pentru tine, dar si cu insight-uri noi privind trendurile actuale.

In trend la categoria celor mai profitabile francize in Romania din anul 2020, sunt, printre altele, centrele de infrumusetare.

Un exemplu de franciza eligibila este Nomasvello, cea mai mare retea de centre de infrumusetare din lume, cu 1.200 de saloane deschise la nivel international.

Totusi, inainte de a face primii pasi pentru inscrierea in program, documenteaza-te cu privire la modificarile aduse noii editii.

Afaceri la cheie predate antreprenorilor cu Start-Up Nation 2020

Romanii sunt tot mai deschisi la ideea de afacere proprie, motiv pentru care si numarul celor inscrisi in Start-Up Nation a crescut cu fiecare editie. Cresterea este cu atat mai mare in randul celor care vor sa isi deschida o franciza, care este in sine o afacere predata "la cheie", cu echipamente complete de lucru, know-how, reputatie, marketing national si consultanta permanenta.

Cand se lanseaza Start-Up Nation, editia 3?

Lansarea oficiala a noii editii Start-Up Nation 2020 urmeaza sa aiba loc in primul trimestru al acestui an, potrivit Ministrului Economiei. Desi primul termen al lansarii programului a fost finalul anului 2019, schimbarea politica a generat amanarea acestuia.

Pentru moment, lansarea oficiala a programului depinde de aprobarea Legii Bugetului de stat si achizitia aplicatiei informatice de inscriere pentru antreprenori. De asemenea, se asteapta modificarea schemei de ajutor prin intermediul unei OUG, urmand ca ulterior sa se elaboreze, aprobe si sa se publice procedura in Monitorul Oficial.

Pasii pentru a accesa Start-Up Nation 2020

In timp ce editia 2020 vine cu mici modificari, pasii pentru accesarea fondurilor raman aceiasi:

1. Informarea premergatoare deciziei de a-ti deschide o afacere

Este esential sa te informezi bine inainte de a-ti deschide o franciza in Romania. Documenteaza-te cu privire la infrastructura, la echipamente si angajati.

2. Sa detii o firma SRL ori SRL-D cu un CAEN autorizat

Pentru inscriere, trebuie sa detii o firma SRL sau SRL-D. La aprobarea proiectului este esentiala deschiderea punctului de lucru cu un cod CAEN autorizat.

3. Sa realizezi planul de afaceri

Accesarea finantarii nerambursabile se face in baza unui plan de afaceri conform structurii pe care finantatorul ti-o pune la dispozitie.

4. Sa depui planul de afaceri

Poti depune online planul de afaceri realizat in aplicatia oficiala in termen de 30 de zile de la lansarea programului.

5. Evaluarea planului tau de afaceri

In urma evaluarii planului de afaceri, primesti o scrisoare de acceptare a finantarii (cu data si ora la care se va semna acordul) sau respingere (cu mentiuni) a proiectului.

6. Semnarea acordului de finantare

Conform datei si orei specificate in scrisoarea de acceptare a finantarii, vei semna acordul la sediul regional al finantatorului.

7. Implementarea proiectului in termen de 12 luni

Ai la dispozitie 12 luni pentru realizarea achizitiilor de echipamente si alte bunuri necesare. Francizele iti ofera acces la providerii acestora si consultanta permanenta in business.

Modificari in programul Start-Up Nation

Noua editie este si inceputul unor schimbari ce urmeaza sa fie implementate in acord cu experienta anilor precedenti. Mai precis, luand pulsul mai multor afaceri la cheie deschise prin intermediul programului de finantare si discutand cu antreprenorii, Ministrul Economiei a conchis asupra modificarii criteriilor de evaluare.

Modificarea are drept scop accentuarea caracterului inovator al noilor tehnologii din domeniile selectate, a performantei antreprenoriale si, nu in ultimul rand, a sustenabilitatii afacerii.

De ce este profitabila in Romania o franciza?

Avantajele francizelor deschise in Romania sunt speculate de noua generatie de antreprenori. Cei mai multi dintre acestia isi motiveaza alegerea prin:

1. Reputatie (preluata automat de la brand prin deschiderea francizei);

2. Know-how si instruire (un inceput optim daca nu ai experienta in business);

3. Suport permanent (mentii o buna comunicare cu francizorul);

4. Marketing national (francizorul intretine notorietatea brandului, ajutandu-te, implicit);

5. Consultanta (francizorul iti sta la dispozitie pentru a-ti oferi sfaturi si ghidare privind un bun management local al francizei).

Noua editie a programului Start-Up Nation 2020 se va lansa in curand, asadar consulta conditiile de eligibilitate si modificarile recente. De asemenea, documenteaza-te inainte de inscrierea in program cu privire la cat de profitabila este o franciza in Romania versus o afacere ridicata de la zero, fara reputatie in piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#franciza romania, #afacere franciza , #Francize in Romania