Iluzii optice: Acoperisul care sfideaza gravitatia

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 16:16
3634 citiri
Iluzii optice: Acoperisul care sfideaza gravitatia

Profesorul Kokichi Sugihara de la Universitatea Neji din Japonia este specialist in crearea unor obiecte ce par imposibile in realitate. Ultima inventie a profesorului japonez este o cladire cu un acoperis care pare sa sfideze gravitatia.

Profesorul Kokichi Sugihara realizeaza modele 3D pentru structurile sale. Acoperisul care sfideaza gravitatia sustine trei bile care par sa fie atrase de margine, dar se afla in echilibru, potrivit NewScientist.

Sugihara spune ca aceasta forma ambigua este interesanta pentru ca privitorii continua sa perceapa iluzia chiar si dupa ce isi dau seama cum arata obiectul in realitate.

Creierul uman pare sa aleaga configuratiile cu un pronuntat caracter dreptunghiular atunci cand incearca sa inteleaga trasaturi spatiale care pot avea diverse interpretari, a spus profesorul japonez dupa ce a studiat mai multe obiecte de acest fel.

Casa al carei acoperis pare sa sfideze gravitatia a fost prezentata saptamana trecuta la Conferinta Europeana de Perceptie Vizuala din Alghero, Italia.

#iluzii optice, #obiecte 3D Kokichi Sugihara, #Kokichi Sugihara obiecte imposibile , #Ciudatenii