Primul muzeu al matematicii, deschis cu ajutorul Google

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 11:29
3448 citiri
Primul muzeu al matematicii, deschis cu ajutorul Google

Primul muzeu al matematicii din lume a fost deschis in SUA de un bsolvent Harvard. Barbatul a renuntat la jobul sau de specialist in algoritmi, din cadrul Renaissance Technologies LLC, pentru a-si implini acest vis.

Jim Simons, absolventul de la Harvard a gasit un teren in Manhattan si planuieste sa inaugureze muzeul, numit MoMath, anul viitor, scrie Bloomberg.

Cand va fi deschis, muzeul nu va prezenta nici colectii de rigle si nici seturi de formule matematice, ci va incerca o abordare diferita, in scopul atragerii unui numar cat mai mare de vizitatori. Acestia vor putea vedea o serie de jocuri, de puzzeluri logice si vor putea chiar incerca sa rezolve jocuri, precum cubul Rubik.

Pentru ca este o institutie nonprofit, directorul muzelului sustine ca va incerca sa obtina finantare prin intermediul donatiilor.

Pana acum, directorul a precizat ca a strans 22 milioane de dolari de la mai multi donatori, printre care Google, Fundatia Alfred P. Sloan si un fond de caritate deschis de absolventul de la Harvard, Simons.

Atat directorul muzeului cat si fondatorul acestuia au fost pasionati de matematica si au studiat domeniul la Harvard.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#primul muzeu matematica, #muzeu inedit Google, #deschidere muzeu matematica , #Ciudatenii