Acrobatul Nik Wallenda, legat la ochi si fara cabluri, va merge pe sarma deasupra orasului Chicago

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 16:30
3010 citiri
Acrobatul Nik Wallenda, legat la ochi si fara cabluri, va merge pe sarma deasupra orasului Chicago
Sursa foto: Zap2it

Nik Wallenda, acrobatul supranumit "regele mersului pe sarma la mare inaltime", va incerca sa parcurga la inaltime, pe 2 noiembrie, distanta dintre doi zgarie-nori din orasul Chicago, in timp ce este legat la ochi si fara cabluri, evenimentul urmand sa fie difuzat in direct pe Discovery Channel.

Evenimentul va fi difuzat in direct pe Discovery Channel in intreaga lume, pe 2 noiembrie, de la ora 19.00 (ora Statelor Unite), scrie Mediafax.

In Romania, evenimentul va fi difuzat pe 3 noiembrie, de la ora 02.00, si in reluare, in aceeasi zi, de la ora 20.00.

In "Orasul Vanturilor", cum este supranumit Chicago, Nik Wallenda va executa cel mai indraznet si mai dificil numar de mers pe sarma din cariera sa. Legat la ochi, fara plasa de siguranta sau ham, el va incerca sa parcurga la inaltime distanta dintre doi zgarie-nori. Discovery Channel va filma acest eveniment pas cu pas, transmitandu-l in direct, in aproape 200 de tari din intreaga lume.

In prima parte a traversarii, Wallenda va strabate mai bine de doua cvartale, urcand o panta de 15 grade, de la turnul vestic al celebrului complex Marina City pana la cladirea cu peste 50 de etaje a Leo Burnett, care se ridica deasupra raului Chicago. Va fi o dubla premiera: cursa intre doi zgarie-nori la cea mai mare inaltime incercata vreodata de un membru al familiei "Flying Wallenda" si, in plus, panta cea mai abrupta pe care a incercat vreodata s-o urce Nik, intr-o traversare pe cablu. A doua parte a traseului sau se va intinde de la turnul vestic al complexului Marina City pana la turnul estic, timp in care va fi legat la ochi.

Zeci de camere de filmat vor fi amplasate prin tot orasul si in elicoptere, surprinzand fiecare pas al acestei aventuri periculoase, caci Wallenda va incerca traversarea intr-una dintre zonele cu cele mai puternice vanturi din Chicago.

"Va fi cel mai incitant traseu pe sarma din toata cariera mea", a declarat Wallenda. "Nu m-as putea gandi la un oras mai bun in care sa incerc asa ceva. Imi amintesc cu drag de spectacolele pe care le-am dat cu ai mei in Chicago si in zona vest-centrala a SUA. In plus, este vorba despre <> si nimic nu se compara cu o asemenea incercare pe timp de iarna, in Chicago. E o provocare extraordinara pentru mine. Imi place sa-mi depasesc limitele si sa fac lucruri pe care cei mai multi oameni le considera imposibile. Sunt mereu in cautarea urmatorului mare obstacol si vreau sa fac lucruri pe care lumea nu le-a mai vazut. Vreau ca familia mea sa fie acolo si sa vada cum se scrie istoria. Ma voi simti incurajat si sustinut, stiind ca ei se vor ruga alaturi de mine", a declarat Nik Wallenda.

Telespectatorii care intra online pe SkyscraperLive.com vor beneficia de "un bilet in primul rand" al evenimentului. Disponibil in 60 de tari si in 14 limbi, site-ul ii va aduce in Chicago pe telespectatorii din intreaga lume. Fanii il pot urmari pe Nik Wallenda in perioada lui de pregatire si pot face ei insisi aceasta traversare, prin intermediul cursei virtuale de 360 de grade, care asigura o experienta interactiva 3D.

In conditiile in care mai multe camere vor oferi unghiuri diferite de filmare ale traversarii, inainte de inceperea programului propriu-zis Chris Jacobs va fi gazda unei incursiuni in culisele intregului eveniment, iar SkyscraperLive.com ii va invita pe cei care intra online sa il urmareasca pe Wallenda in cea mai indrazneata cursa a sa de pana acum pe un cablu intins la mare inaltime. Fanii din Romania vor putea accesa versiunea localizata a site-ului SkyscraperLive.com/Romania.

In iunie 2013, Nik Wallenda a fost primul om care a reusit sa traverseze pe un cablu Marele Canion. Programul transmis live a inregistrat atunci niveluri-record de audienta, fiind urmarit de 13 milioane de telespectatori si devenind astfel evenimentul live al Discovery cu cea mai mare cota de audienta din toate timpurile. In plus, a generat 1,3 milioane de tweet-uri, clasandu-se drept unul dintre cele mai comentate programe in retelele de socializare, dintre toate programele TV prin antena sau cablu.

De asemenea, materialul special a fost onorat cu un premiu Interactive Emmy pentru Multiplatform Storytelling acordat site-ului sau, care a prezentat continut video, tururi virtuale interactive, momente din culisele programului, reactualizari in timp real in retelele de socializare si alte elemente digitale.

"Nik Wallenda deasupra orasului Chicago" este un program produs de Peacock Productions pentru Discovery, avandu-i pe Gretchen Eisele, Colleen Halpin, Knute Walker, Benjamin Ringe si Betsy Wagner ca producatori executivi. Sharon Scott este presedinte si general manager al Peacock Productions. Producatorii executivi pentru Discovery Channel sunt Howard Swartz si Denise Contis. Tot producatori executivi sunt si Nik Wallenda, David Simone, Winston Simone si Shelley Ross.

Discovery Networks Europa Centrala & de Est, Orientul Mijlociu & Africa (CEEMEA) este o divizie a Discovery Communications, lider mondial pe segmentul televiziunilor cu plata, care ajunge la peste 2,7 miliarde de abonati in peste 220 de tari si teritorii. Discovery Networks CEEMEA le ofera oamenilor posibilitatea de a-si explora universul si de a-si satisface curiozitatea, prin intermediul celor 12 branduri de televiziune, in frunte cu Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science si Discovery HD Showcase, dar si prin intermediul unor produse si servicii comerciale si educationale. Programele Discovery sunt difuzate in 19 limbi, ajungand la peste 261 de milioane de abonati din 105 tari, de pe trei continente.

#Nik Wallenda, #acrobat chicago , #Farse