A fost descoperit mormantul reginei Nefertiti?

Marti, 11 August 2015, ora 16:24
924 citiri

Mormantul reginei egiptene Nefertiti a fost in sfarsit descoperit, sustine un arheolog britanic, potrivit caruia acesta s-ar afla in spatele camerei funerare a faraonului Tutankhamon, despre care se spune ca ar fi fost fiul ei.

La aproape 100 de ani de la descoperirea sa, mormantul faraonului Tutankhamon continua sa isi dezvaluie unele dintre secretele sale stravechi in fata oamenilor de stiinta.

Un cercetator britanic afirma ca a gasit o "usa secreta" intr-un perete din camera funerara a celebrului faraon si considera ca acea usa duce spre mormantul presupusei mame a acestuia, regina Nefertiti, informeaza dailymail.co.uk.

Nefertiti, departe de a fi o frumusete - avea nasul coroiat si riduri

Declaratia a fost facuta de profesorul britanic Nicholas Reeves, arheolog la Universitatea Arizona, intr-un studiu publicat de Amarna Royal Tombs Project.

Nefertiti, supranumita "Doamna celor doua tari", era celebra pentru frumusetea ei deosebita, insa mormantul sau a fost pierdut ...citeste mai departe despre "A fost descoperit mormantul reginei Nefertiti?" pe Ziare.com

#mormant Nefertiti descoprite, #mormant Nefertiti, #arheolog britanic mormant Nefertiti , #Stiri Funny