Astazi este Craciunul tocilarilor, Ziua Mondiala a numarului Pi. Coincidenta care o face si mai speciala

Sambata, 14 Martie 2015, ora 16:28
806 citiri
Astazi este Craciunul tocilarilor, Ziua Mondiala a numarului Pi. Coincidenta care o face si mai speciala
Foto: wikipedia

Ziua Mondiala a numarului Pi este sarbatorita sambata pe plan international printr-o serie de concursuri inedite, diverse evenimente cu specific matematic, dar si degustari de placinte, informeaza theguardian.com.

Astfel, 14 martie 2015 este o zi exceptionala, in special pentru pasionatii de matematica si de alte stiinte exacte, mai ales in Statele Unite ale Americii. Intrucat americanii citesc data din calendar plasand luna inaintea zilei, pentru ei, omenirea se afla sambata in ziua de 3/14/15, adica exact aceleasi cifre cu care incepe celebrul numar Pi: 3,1415.

Sambata aceasta nu reprezinta insa o simpla Zi Mondiala a Numarului Pi ("Pi Day"), un eveniment sarbatorit in fiecare an pe 14 martie, ci un o zi care apare o data la 100 de ani.

14 martie 2015 reprezinta prima zi din ultimul secol cand o data din calendar poate fi descrisa prin cifrele 3/14/15. Momentul de maxima intensitate a acestei zile s-a produs de dimineata, la ora 9.26.53, cand data si timpul au descris ...citeste mai departe despre "Astazi este Craciunul tocilarilor, Ziua Mondiala a numarului Pi. Coincidenta care o face si mai speciala" pe Ziare.com

#Pi Day, #Ziua numarului Pi, #Craciun tocilari , #Stiri Funny