Avram Iancu a stabilit recordul mondial: A inotat toata Dunarea doar in slip si cu casca pe cap (Video)

Sambata, 16 Septembrie 2017, ora 18:41
1360 citiri
Avram Iancu a stabilit recordul mondial: A inotat toata Dunarea doar in slip si cu casca pe cap (Video)
Foto: Facebook/Avram Iancu

Avram Iancu, bibliotecarul din Petrosani care si-a propus sa traverseze Dunarea inot de la izvoare pana la Marea Neagra, fara costum de neopren, a stabilit recordul mondial, dupa ce a ajuns, sambata, la Sulina, punctul final al cursei.

Avram Iancu a fost asteptat de sute de oameni, pe melodia "We are the champions" a trupei Queen, strigand "Iancu" si aplaudandu-l atunci cand a ajuns la kilometrul 0 din cursa.

"Dragi prieteni, este ultima zi. Este atacul final asupra tintei pe care mi-am propus-o. Inot de 89 de zile, este a 89-a zi, a 89-a dimineata, ii multumesc lui Dumnezeu ca este o vreme absolut excelenta, conditii absolut excelente de inot pentru ultimii 25 de kilometri.

Sper din tot sufletul sa ajung la final. Va multumesc ca ati fost alaturi de mine si sunt convins ca veti fi alaturi de mine si in acesti ultimi 25 de kilometri. Doamne ajuta, prieteni!", a spus Avram Iancu, sambata, inainte de a parcurge ultimii kilometri din cursa.

Avram Iancu are 41 de ani si este bibliotecar in orasul Petrosani, din judetul Hunedoara. Acesta a luat startul in cursa de 2.860 de kilometri pe care si-a propus sa o realizeze inot de la izvoarele Dunarii pana la Marea Neagra, in data de 20 iunie, din orasul Donaueschingen, din Germania.

Dupa finalizarea cursei, Avram Iancu a devenit primul om care reuseste sa inoate toata Dunarea doar in slip si cu casca pe cap. Inaintea sa, sunt doi inotatori din Slovenia si Canada care au parcurs distanta, fiind imbracati in costum de neopren si avand labe de inot.

Petroseneanul Avram Iancu are numeroase recorduri. El este primul roman care a reusit sa traverseze Canalul Manecii, avand doar slip si casca. Performanta a fost realizata in august 2016, dupa 18 ore de inot.

Cu un an inainte, in iunie 2015, Avram Iancu a inotat in Dunare, din dreptul localitatii brailene Gropeni pana la Galati. Atunci a parcurs aproximativ 42 de kilometri in 10 ore. ...citeste mai departe despre "Avram Iancu a stabilit recordul mondial: A inotat toata Dunarea doar in slip si cu casca pe cap (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Avram Iancu Cartea Recordurilor, #Avram Iancu record mondial inot Dunare , #Stiri Funny