Big Ben nu se va mai auzi patru ani. Ultimul clopot va bate pe 21 august

Luni, 14 August 2017, ora 14:35
1157 citiri
Big Ben nu se va mai auzi patru ani. Ultimul clopot va bate pe 21 august
Foto: visitlondon.com

Clopotul Big Ben din celebrul turn cu ceas al Parlamentului britanic va inceta sa mai bata in dupa-amiaza zilei de 21 august si va ramane tacut pentru urmatorii patru ani, durata lucrarilor de renovare, a anuntat luni Camera Comunelor, potrivit Reuters.

Desi ciocanele care au actionat clopotul de 13,7 tone la fiecare ora in ultimii 157 de ani vor fi desprinse de ceas, acesta va marca in continuare sonor evenimentele importante cum ar fi sarbatorirea Anului Nou.

"Lucrarile de renovare vor proteja ceasul pe termen lung si vor contribui si la conservarea cladirii care il adaposteste, Turnul Elisabeta", a spus Steve Jaggs, paznicul orologiului.

Situat pe malul Tamisei, Palatul Westminster gazduieste Parlamentul britanic, face parte din patrimoniul cultural mondial si este un important punct de atractie turistica. Jaggs invita publicul sa asculte ultimele batai de clopot lunea viitoare.

Inalt de 96 de metri, Turnul Elisabeta, despre care se crede ca este cea mai fotografiata cladire din Marea Britanie, este deja inconjurat de schele in cadrul unui proiect major de renovare.

Ceasul va fi demontat, fiecare rotita va fi curatata si reparata, rama din fonta va fi reinnoita, iar limbile, reconditionate.

Fatada ceasului va ramane in continuare vizibila si functionala, indicand ora exacta in tacere, actionata de un motor electric pana la reinstalarea mecanismului original.

Si celelalte clopote care bat la fiecare 15 minute vor ramane in tacere pe parcursul lucrarilor de renovare programate sa se finalizeze in 2021, cand sunetul familiar al lui Big Ben se va auzi din nou. ...citeste mai departe despre "Big Ben nu se va mai auzi patru ani. Ultimul clopot va bate pe 21 august" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Big Ben patru ani tacere, #Big Ben nu mai bate , #Stiri Funny