Cauza dezintegrarii in aer a "taxiului spatial" SpaceShipTwo, in 2014: O eroare umana

Joi, 30 Iulie 2015, ora 08:09
966 citiri

Dezintegrarea avionului suborbital SpaceShipTwo - fabricat de compania Virgin Galactic - in timpul unui zbor de testare din 2014, a fost provocata de actionarea prematura de catre copilotul vehiculului a sistemului de franare la reintrarea in atmosfera, au anuntat autoritatile americane.

Anuntul a fost facut marti de reprezentantii Biroului National pentru Securitatea Transporturilor (National Transportation Safety Board/ NTSB) din Statele Unite, care au investigat cauzele accidentului.

NTSB a subliniat, de asemenea, faptul ca acea catastrofa ar fi putut fi evitata daca Scaled Composites, compania care a construit avionul, ar fi anticipat in etapa de concepere a vehiculului posibilitatea si consecintele acestei erori umane si daca ar fi pregatit mai bine echipajul de pe SpaceShipTwo.

Copilotul si-a pierdut viata in acel accident, dar pilotul, ranit, a reusit sa supravietuiasca, deschizandu-si parasuta la altitudinea de 15.000 de metri. Cei doi barbati erau angajati ai Scaled ...citeste mai departe despre "Cauza dezintegrarii in aer a "taxiului spatial" SpaceShipTwo, in 2014: O eroare umana" pe Ziare.com

#cauza prabusire SpaceShipTwo, #cauza prabusire avion suborbital , #Stiri Funny