Cea mai veche dovada de viata de pe Terra ar putea demonstra ca a existat viata si pe Marte (Video)

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 23:30
899 citiri
Cea mai veche dovada de viata de pe Terra ar putea demonstra ca a existat viata si pe Marte (Video)
Foto: captura YouTube / UCLTV

Cercetatori britanici au anuntat descoperirea de micro-organisme fosile care ar putea avea o vechime de intre 3,77 si 4,29 miliarde de ani, ceea ce ar insemna ca sunt cea mai veche dovada de viata de pe Terra, potrivit unui studiu publicat miercuri.

Cercetatorii au descoperit aceste microfosile in straturile de cuart din situl arheologic de la Nuvvuagittuq, la nord-est de Quebec (Canada).

"Gratie imaginilor laser ale esantioanelor prelevate, am putut sa identificam microfosile care sunt cele mai vechi din lume", a declarat Matthew Dodd, de la UCL (University College London), intr-un videoclip postat pe site-ul revistei Nature.

Microfosilele descoperite sunt similare cu bacteriile care se dezvolta astazi in jurul orificiilor hidrotermale de pe fundul marin si pot reprezenta cea mai veche dovada cunoscuta a vietii pe Pamant.

Fosilele de pe tarmul Golfului Hudson din nordul Quebecului, in apropiere de Insulele Nastapoka, acrediteaza ipoteza ca izvoarele hidrotermale pot sa fi fost leaganul vietii de pe Pamant la un timp relativ scurt dupa ce planeta s-a format, au spus cercetatorii.

De asemenea, acestia cred ca planeta vecina cu Pamantul, Marte, a avut la acel moment oceane, de mult disparute, care ar fi putut oferi conditii similare care sa conduca la aparitia vietii.

Filamente mici si tuburi compuse dintr-o forma de oxid de fier, sau rugina, formate de microbi, s-au gasit incastrate in straturi de cuart. Expertii au determinat vechimea lor la intre 3,77 si 4,28 de miliarde de ani.

Cercetatorii si-au exprimat increderea ca fosilele din nord-estul Canadei au fost formate de organisme, spunand ca nu este plauzibila nicio explicatie non-biologica.

Microbi primordiali precum cei descrisi in acest studiu au pus in miscare marsul evolutiv ce a dus la o viata complexa si, in cele din urma, la aparitia oamenilor in urma cu 200.000 de ani, scrie Reuters.

"A intelege cum si cand a inceput viata pe Pamant ajuta la gasirea unor raspunsuri la intrebarile care se pun de multa vreme: De unde venim? Exista viata in alta parte in univers?" a declarat Matthew Dodd.

Oamenii de stiinta au spus ca structura microbilor primordiali semana foarte mult cu cea a bacteriilor moderne care traiesc in apropierea izvoarelor hidrotermale bogate in fier. Ei cred ca, la fel ca omologii lor moderni, acei microbi devorau fier.

Descoperirea este importanta pentru originea si evolutia vietii, a subliniat cercetatorul Dominic Papineau, de la aceeasi universitate. ...citeste mai departe despre "Cea mai veche dovada de viata de pe Terra ar putea demonstra ca a existat viata si pe Marte (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cea mai veche dovada viata, #cele mai vechi microfosile Canada , #Stiri Funny