Cele mai tari inventii create de stramosi ne arata cum s-au pregatit ei pentru viitor

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 18:48
1049 citiri
Cele mai tari inventii create de stramosi ne arata cum s-au pregatit ei pentru viitor

Intotdeauna masinariile ne-au minunat, iar imaginatia noastra galopanta a proiectat intr-un univers SF cele mai nastrusnice idei, scriu cei de la Playtech.

Stiai ca robotii au aparut inainte de robotica? Automatonii fascinau oamenii pe cand cuvantul robot inca nu se nascuse. Oamenii priveau acele jucarii cam cum privim noi azi trenurile de mare viteza, avioanele supersonice ori telescopul spatial. Automatonii sunt mecanisme complexe, care reproduc fie oameni, fie animale si care se misca activate de mecanisme ascunse de tipul celor de ceasornic.

Masinariile care pot fi considerate precursoarele robotilor de astazi au cunoscut perioada lor de glorie in secolul XVIII, dar exista marturii ca ar fi fost construite inca din Antichitate.

Alte realizari tehnologice, de-a dreptul fascinante si care ne-au dat lumea peste cap putem sa mai amintim: primul vehicul de pasageri - o trasura propulsata cu aburi - construit in 1769, de catre francezul Nicolas Joseph Cugnot, a atins uimitoarea viteza de 3 km/h.

Azi ai rade - 3 km! Aproape ca par inutile in contextul in care un om se deplaseaza in mod firesc cu aprox. 5 km. Acest vehicul minune putea transporta patru persoane, dar era greu de manevrat. Mai mult chiar dihania trebuia sa opreasca pentru a alimenta la fiecare sfert de ora.

Vezi o lista incredibila cu inventii care au intrat in istorie ...citeste mai departe despre "Cele mai tari inventii create de stramosi ne arata cum s-au pregatit ei pentru viitor" pe Ziare.com

#inventii stramosi, #inventatori istorie , #Stiri Funny