Cetatea Sarmizegetusa Regia va fi scanata din avion ca sa vedem ce se afla sub ea

Marti, 04 Iulie 2017, ora 16:24
1487 citiri
Cetatea Sarmizegetusa Regia va fi scanata din avion ca sa vedem ce se afla sub ea
Foto: Facebook/Sarmizegetusa

Zona cetatii dacice Sarmizegetusa Regia va fi scanata din avion in vederea identificarii principalelor obiective arheologice aflate sub pamant, astfel incat, in viitor, sa poata fi elaborat un program concret de cercetare si conservare a sitului UNESCO din Muntii Orastiei, a declarat marti, vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, Sorin Vasilescu.

"Dorim sa facem o scanare la situl arheologic, astfel incat sa stim care sunt obiectivele de sub pamant, pentru a putea face o cercetare arheologica in urmatorii ani. Este o scanare specifica, efectuata pentru siturile arheologice, care poate patrunde sub nivelul solului, astfel incat sa vedem vestigiile arheologice existente", a spus reprezentantul CJ Hunedoara.

El a aratat ca administratia judeteana este preocupata de conservarea si protejarea cetatii dacice Sarmizegetusa Regia. Din acest motiv, CJ Hunedoara va semna un contract cu Institutul National al Patrimoniului (INP) pentru intocmirea documentatiei prin care autoritatile judetene vor putea accesa ulterior finantarile necesare pentru lucrarile de protejare a sitului in ansamblu sau pe obiective punctuale.

Conform vicepresedintelui CJ Hunedoara, pana la jumatatea lunii iulie vor fi definitivate aspectele ce tin de cercetarea arheologica, pentru ca la sfarsitul lunii februarie 2018 institutia sa poata depune prima cerere de finantare in vederea conservarii si protejarii monumentului istoric.

Cetatea dacica Sarmizegetusa Regia este administrata de CJ Hunedoara din anul 2013, dupa ce a fost preluata, printr-o hotarare de guvern, de la Ministerul Culturii.

Numarul turistilor care au vizitat cetatea dacica Sarmizegetusa Regia in primele patru luni ale acestui an a depasit 10.000 de persoane, ceea ce inseamna o crestere de aproape 2,5 ori comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Autoritatile din judetul Hunedoara estimeaza ca in acest an fosta capitala a Daciei va fi destinatie pentru cel putin 100.000 de turisti. ...citeste mai departe despre "Cetatea Sarmizegetusa Regia va fi scanata din avion ca sa vedem ce se afla sub ea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cetatea dacica Sarmizegetusa Regia, #obiective arheologice Sarmizegetusa Regia , #Stiri Funny