China si-a deschis un "Hollywood" urias: Iata cate miliarde de dolari a costat Movie Metropolis

Duminica, 29 Aprilie 2018, ora 19:00
1214 citiri
China si-a deschis un "Hollywood" urias: Iata cate miliarde de dolari a costat Movie Metropolis
Foto: Facebook/ Wanda Group

Firma chineza Dalian Wanda a investit 7,9 miliarde de dolari (circa 5,7 miliarde de lire sterline), in studiourile din Qingdao Movie Metropolis, in speranta de a atrage producatorii de filme in tara asiatica.

Este vorba de un complex cinematografic urias, intins pe 400 de acri, care contine diverse facilitati pentru productia de filme. Acesta este localizat in estul Chinei si mai are un parc tematic, un club de yaht si un hotel. De asemenea, complexul are un mall pentru cumparaturi, restaurante si probabil cel mai mare cinematograf din Asia, arata BBC.

Directorul general al Dalian Wanda, Wang Jianlin, a afirmat ca Qingdao se va transforma intr-un punct central pentru industria cinematografica internationala.

"Investitia va impulsiona dezvoltarea industriei cinematografice din China", a mai spus Wang Jianlin.

Qingdao Movie Metropolis si-a deschis primul studio in 2016, si a gazduit deja cateva productii hollywoodiene, inclusiv "Marele Zid", care l-a avut in rolul principal pe actorul Matt Damon. ...citeste mai departe despre "China si-a deschis un "Hollywood" urias: Iata cate miliarde de dolari a costat Movie Metropolis" pe Ziare.com

#Wanda Group Movie Metropolis, #Hollywood China, #investitie miliarde dolari filme China , #Stiri Funny