Codul genetic al unei tari intregi, cartografiat - avantaje extraordinare pentru populatie

Joi, 26 Martie 2015, ora 14:20
958 citiri
Codul genetic al unei tari intregi, cartografiat - avantaje extraordinare pentru populatie
Foto: 4vf.net

Codul genetic al unei natiuni a fost cartografiat de cercetatorii din Islanda. Uriasa sarcina a fost indeplinita dupa ce oamenii de stiinta au combinat datele ADN cu arborele genealogic al fiecaruia dintre cetateni.

Echipa de cercetatori sustine ca acum poate fi identificata orice femeie cu risc de cancer de san, printr-o singura apasare de buton. Ar fi "un act criminal" sa nu se foloseasca aceste informatii pentru operatiile preventive, de tipul celor facute de actrita Angelina Jolie, spun acestia, potrivit BBC.

Raportul echipei de genetica deCODE a combinat ADN-ul a 10.000 de persoane cu arborele genealogic al fiecarui individ al intregii natii. "Folosindu-ne de acest truc putem prezice, cu acuratete, genomul intregii natiuni", a spus directorul executiv al deCODE, Kari Stefansson.

"Putem acum, in Islanda, prin apasarea unui buton, sa gasim toate femeile care au mutatia genei BRCA2. Acest risc ar putea fi pur si simplu anulat prin mastectomii si ...citeste mai departe despre "Codul genetic al unei tari intregi, cartografiat - avantaje extraordinare pentru populatie" pe Ziare.com

#ADN Islanda cartografiat, #ADN tara , #Stiri Funny