Descoperire surprinzatoare: Creiere fosilizate de acum 520 de milioane de ani

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 08:31
787 citiri
Descoperire surprinzatoare: Creiere fosilizate de acum 520 de milioane de ani
Foto: Nicholas Strausfeld/University of Arizona

O descoperire incredibila a fost facuta de paleontologi in sud-vestul Chinei: mai multe creiere primitive fosilizate in pirita, vechi de aproximativ 520 de milioane de ani, alaturi de alte ramasite fosile apartinand unor creaturi asemanatoare crevetilor, denumite Fuxianhuia protensa.

Aceste animale nevertebrate, cu corpul lung de doar cativa centimetri, traiau pe fundul marii, in ape putin adanci, in Cambrian, conform Live Science.

Paleontologii coordonati de Nicholas Strausfeld, neurolog la Universitatea din Arizona, au mai descoperit un creier fosilizat din Cambrian in 2012, insa era vorba de un singur specimen.

De aceasta data au fost descoperite 7 fosile de Fuxianhuia protensa si fiecare dintre ele prezenta resturi de creier. Aceasta descoperire este prezentata in ultimul numar al revistei Current Biology.

Cum a fost posibila conservarea jumatate de miliard de ani

Studiul acestor fosile a demonstrat ca nevertebratele din specia F. protensa aveau un creier ...citeste mai departe despre "Descoperire surprinzatoare: Creiere fosilizate de acum 520 de milioane de ani" pe Ziare.com

#descoperire creiere fosilizate China , #Stiri Funny