Descoperiri incredibile facute de satelitii de spionaj: Orase pierdute in istorie

Duminica, 27 Aprilie 2014, ora 16:28
1601 citiri
Descoperiri incredibile facute de satelitii de spionaj: Orase pierdute in istorie
Foto: Red Orbit

CORONA a fost numele de cod al primei misiuni de fotografiere cu un satelit de spionaj al Statelor Unite. Timp de 12 ani, el a luat imagini din fosta URSS, China si Orientul Mijlociu, descoperind un numar urias de orase pierdute in istorie.

Intr-un documentar aparut in publicatia National Geographic, Dan Vergano a dezvaluit amanunte din cadrul reuniunii anuale a Societatii americane de arheologie, unde a fost prezentat un studiu al Universitatii din Arkansas, potrivit Gizmodo.

Lucrarea a dezvaluit imagini declasificate din cadrul misiunii CORONA efectuate in Orientul Mijlociu. Ele prezinta o bogatie incredibila a unor ruine necunoscute anterior, de la orase din Epoca Bronzului si pana la canale si drumuri din Siria si Turcia.

"Avem o imagine reala a tuturor acestor situri care impanzesc intregul Orient ...citeste mai departe despre "Descoperiri incredibile facute de satelitii de spionaj: Orase pierdute in istorie" pe Ziare.com

#fotografii orase pierdute satelit, #misiune spionaj CORONA SUA, #situri istorice descoperite satelit, #descoperire orase antice Orientul Mijlociu , #Stiri Funny