Descoperiri uimitoare despre vulcanul care "doarme" sub Parcul National Yellowstone (Video)

Sambata, 12 Iulie 2014, ora 12:55
1228 citiri
Descoperiri uimitoare despre vulcanul care "doarme" sub Parcul National Yellowstone (Video)
Foto: crystalinks

Parcul National Yellowstone din Statele Unite se afla deasupra celui mai mare vulcan activ din lume. Oamenii de stiinta anunta o veste neasteptata despre super-vulcanul Yellowstone: in urma ultimelor cercetari, el este de 2,5 ori mai mare decat au stiut oamenii de stiinta pana acum.

Milioane de turisti viziteaza Parcul Yellowstone in fiecare an pentru a admira gheizerele sale, izvoarele termale si puturile de noroi, potrivit NBC Montana.

Cea mai recenta eruptie a fost in urma cu mai mult de 600.000 de ani. Tot ceea ce a ramas se afla in partea de sus, asa-numita caldera.

O harta a parcului arata ca aceasta cavitate plina cu magma este imensa. "Ori de cate ori ati venit la Yellowstone, ati condus in urcus. Iar motivul este ca aceasta cavitate uriasa de magma este foarte calda", a spus dr. Robert Smith.

Smith a studiat cutremurele produse la Yellowstone si ...citeste mai departe despre "Descoperiri uimitoare despre vulcanul care "doarme" sub Parcul National Yellowstone (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#descoperire magma uriasa Yellowstone, #supervulcanul Yellowstone SUA, #cel mai mare vulcan lume, #eruptii gigantice vulcanul Yellowstone , #Stiri Funny