Din ce este facut Universul? Din matematica

Sambata, 01 Februarie 2014, ora 09:33
1617 citiri
Din ce este facut Universul? Din matematica
Foto: Live Science

Din ce este facut Universul? Din matematica, spune un om de stiinta. Totul in Univers, inclusiv oamenii, sunt parte dintr-o structura matematica. Toata materia este formata din particule, care au diverse proprietati, dar aceste prorpietati sunt pur matematice.

Si spatiul in sine are proprietati, cum ar fi dimensiunile, dar in final este tot o structura matematica, potrivit Live Science.

"Daca acceptam ideea ca atat spatiul in sine si toate lucrurile din spatiu nu au proprietati, cu exceptia celor matematice, atunci ideea este ca totul e matematica", a spus Max Tegmark, cosmolog si profesor la Institutul de Tehnologie din Massachusetts.

Toate aceste concluzii apar in noua sa carte, publicata in 2014 si intitulata "Universul nostru matematic: Cercetarea mea asupra ultimei naturi a realitatii".

"In cazul in care ideea mea este gresita, fizica este ultima de condamnat. Dar, daca Universul este cu adevarat matematica, nu exista nimic, in principiu, de neinteles", a spus ...citeste mai departe despre "Din ce este facut Universul? Din matematica" pe Ziare.com

#din ce este facut Universul, #Univers matematica, #creier uman cea mai complexa structura , #Stiri Funny