Eclipsa de soare va afecta reteaua electrica din Europa

Marti, 17 Martie 2015, ora 14:21
1214 citiri
Eclipsa de soare va afecta reteaua electrica din Europa
Foto: Wikipedia

Eclipsa de soare care va fi vizibila vineri in Europa va afecta reteaua de transmitere a energiei electrice, oprind timp de cateva minute, in cvasitotalitate, productia de energie electrica din energie solara prin intermediul panourilor fotovolatice, obligandu-i pe administratorii retelelor electrice sa ia o serie de masuri inedite.

Daca dimineata zilei de 20 martie este una insorita, productia europeana de energie energie electrica din energia solara ar putea scadea cu 34.000 de megawati, adica echivalentul a 80 de unitati de productie la nivel mondial.

"Riscurile producerii unui incident nu pot fi complet excluse", a prevenit recent grupul european al administratorilor de retele electrice si de gaz, Entso-e. Parcul european de panouri solare este in prezent de 100 de ori mai extins decat era la precedenta eclipsa totala de Soare, produsa in 1999.

Caderea brusca a productiei de energie electrica din energie solara in contextul eclipsei ar putea reprezenta o problema in ...citeste mai departe despre "Eclipsa de soare va afecta reteaua electrica din Europa" pe Ziare.com

#eclipsa soare martie Europa, #efecte eclipsa soare , #Stiri Funny