Fenomen unic in ultimii 50 de ani: Cum s-a vazut in Romania si in lume Luna Capsuna (Galerie foto)

Marti, 21 Iunie 2016, ora 13:17
1074 citiri
Fenomen unic in ultimii 50 de ani: Cum s-a vazut in Romania si in lume Luna Capsuna (Galerie foto)
Foto: Twitter/Neil Zeller

Anul acesta, solstitiul de vara a coincis, pentru prima data in ultimii aproape 50 de ani, cu un fenomen astronomic impresionant - o luna plina aparte, numita de atronomi Luna Capsuna.

Solstitiul de vara, care s-a produs in noaptea de luni spre marti la ora 1:34, marcheaza inceputul verii astronomice. Este momentul in care durata zilei va incepe sa scada, iar cea a noptii sa creasca, pentru urmatoarele sase luni, pana pe 21 decembrie, cand se va produce solstitiul de iarna. Acest lucru se intampla in emisfera nordica, unde se afla si Romania. In emisfera sudica, procesul are loc in sens invers, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu". Cea mai lunga zi a anului va fi pe 22 iunie, cand durata zilei va fi de 15 ore 32 minute, la Bucuresti.

Revenind la fenomenul impresionat de luni noapte, solstitiul de vara a facut echipa cu Luna Capsuna pentru a oferi un spectacol adevarat pe cer.

Oamenii din toata lumea au admirat luna speciala si au imortalizat momentul, ...citeste mai departe despre "Fenomen unic in ultimii 50 de ani: Cum s-a vazut in Romania si in lume Luna Capsuna (Galerie foto)" pe Ziare.com

#Luna Capsuna solstitiu vara, #Luna Capsuna, #fenomen Luna Capsuna , #Stiri Funny