Fiecare zi va avea 25 de ore! Afla cand se va intampla si de ce

Duminica, 29 Octombrie 2017, ora 16:43
2408 citiri
Fiecare zi va avea 25 de ore! Afla cand se va intampla si de ce

Ne-am gandit cu totii ce am face daca ziua ar avea 25 de ore, iar viitorul s-ar putea sa ne raspunda la o asemenea intrebare.

Schimbarile despre care vorbim sunt unele ce vor avea loc pe termen foarte lung, dar sunt o certitudine. Un studiu asupra mareelor arata ca exista un efect de franare mareica, ce contribuie la zile mai lungi. Diferenta este insesizabila pentru oameni, deoarece ziua devine mai lunga cu 1,8 miimi de secunda, in fiecare secol.

Deplasarea apei in timpul mareelor are un efect de frecare asupra Pamantului. Pe masura ce ziua de 25 de ore va deveni o realitate, si Luna se va indeparta de Pamant, de asemenea. Aceasta indepartare deja se petrece, avand in vedere ca orbita Lunii creste cu 4 centimetri pe an.

Cercetatorii de la Durham University si de la Nautiacal Alamanc Office din Marea Britanie, au colectat date din trecutul eclipselor si al altor evenimente celeste, intre 720 i.e.n si 2015, pentru a realiza aceste calcule.

Avand in vedere ca o eclipsa de soare se produce intr-o zona mica, dar bine definita a Pamantului, cercetatorii s-au folosit de astfel de date pentru a masura rotatia din trecut, dar si din prezent, a planetei. Analiza eclipselor din antichitate, dar si ale pozitiei Lunii pe cer, incepand cu anul 1600, au contribuit semnificativ la masuratorile efectuate, arata Playtech.ro.

Afla in cat timp va avea ziua 25 de ore!... citeste mai departe despre "Fiecare zi va avea 25 de ore! Afla cand se va intampla si de ce" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#25 ore, #stiinta, #astronomie , #Stiri Funny