Germania va plati 15 milioane de euro ca sa mute... niste soparle din drum

Sambata, 13 Mai 2017, ora 20:28
998 citiri
Germania va plati 15 milioane de euro ca sa mute... niste soparle din drum
Foto: Pixabay/CodeCondo

Un proiect feroviar aflat in plina dezvoltare si care costa miliarde de euro intampina mari probleme, din cauza a doua specii protejate de soparla.

Mii de soparle din cele doua specii au fost gasite de-a lungul traseului proiectului cunoscut sub numele de Stuttgart 21, arata The Guardian.

Deutsche Bahn, una dintre companiile din spatele proiectului, a estimat ca mutarea in siguranta a soparlelor va costa 15 milioane de euro. Practic, va costa intre 2.000 si 4.000 de euro mutarea fiecarei soparle.

Reptilele urmeaza acum sa fie prinse in plase si sa fie mutate la aproximativ 10 km distanta in Unterturkheim, unde va fi noua lor casa.

Costurile implicate presupun plata echipelor de salvare, transportul soparlelor, aranjarea noului habitat, cat si monitorizarea lor.

Soparlele respective sunt considerate specii amenintare in Europa. Descoperirea lor pe santierul proiectului feroviar a intarziat deja lucrarile cu 18 luni, potrivit unui reprezentant al Stuttgart 21.

A.G. ...citeste mai departe despre "Germania va plati 15 milioane de euro ca sa mute... niste soparle din drum" pe Ziare.com

#soparle cale ferata, #sopare cale ferata Germania , #Stiri Funny