Inca o ciudatenie pe Pluto: Vulcani care arunca gheata - Cum e posibil

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 14:00
1069 citiri
Inca o ciudatenie pe Pluto: Vulcani care arunca gheata - Cum e posibil
Foto: NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Southwest Research Institute

Pluto continua sa uimeasca oamenii de stiinta, recent fiind zariti pe suprafata doi vulcani care par sa ejecteze gheata. Ambii sunt localizati la Polul Sud, anunta NASA.

Cand primele imagini cu Pluto au putut fi vazute, in iulie, ne asteptam la o lume inghetata, nemiscata, fara "viata", relateaza IFL Science. Asa ca surpriza a fost una de proportii cand oamenii de stiinta au observat ca atat Pluto, cat si una dintre lunile sale, Charon, sunt active din punct de vedere geologic. Patru luni mai tarziu, inca suntem uimiti de descoperirile de pe Pluto, care sunt abia la inceput.

Dupa ce echipa de geologi New Horizons a creat cateva harti 3D de inalta calitate, a devenit clar ca exista pe Pluto, la Polul Sud, cel putin doi munti. Cercetarile ulterioare au aratat ca acesti doi munti ar putea fi activi, iar in loc de lava arunca gheata.

Noi imagini incredibile de pe Pluto - e vizibila inclusiv atmosfera de azot (Galerie foto)

Imagini pe care NASA abia le-a facut publice arata ca ...citeste mai departe despre "Inca o ciudatenie pe Pluto: Vulcani care arunca gheata - Cum e posibil" pe Ziare.com

#Pluto vulcani gheata, #Pluto munti NASA, #descoperiri Pluto NASA, #Pluto gheata lichida, #Pluto Vulcani New Horizons , #Stiri Funny