Incep Draconidele, fenomenul care aduce "furtuni" de stele cazatoare

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 08:15
924 citiri
Incep Draconidele, fenomenul care aduce "furtuni" de stele cazatoare
Foto: Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu

In noaptea de 8 spre 9 octombrie si 9 spre 10 octombrie va fi activ un curent de meteori care de-a lungul istoriei a creat spectacole inedite pe cer, generand chiar si mii de meteori pe ora.

De aceasta data nu vom fi la fel de norocosi, dar spectacolul tot va fi unul deosebit datorita faptului ca acesti meteori au o viteza de deplasare foarte mica.

" (Draconidele - n.red.) sunt spectaculoase pentru ca viteza lor este relativ mica pentru meteori. Meteorii se deplaseaza in atmosfera cu o viteza intre 17 si 70 de km pe secunda. 17 reprezinta un meteor foarte lent, iar 70 unul foarte rapid. Iar acestia au in jur de 20 de km pe secunda, viteza foarte mica.

Pentru noi e mult, dar pentru un meteor e mica si ii vedem deplasandu-se incet pe cer, nu dispar intr-o fractiune de secunda, fata de Perseide care au 56 de km pe secunda", a declarat Valentin Grigore, presedintele Societatii Astronomice Romane de Meteori, pentru Ziare.com.

Specialistul mai spune ca acest curent este ...citeste mai departe despre "Incep Draconidele, fenomenul care aduce "furtuni" de stele cazatoare" pe Ziare.com

#Draconide meteori, #ploaie stele Draconide, #ploaie stele Romania , #Stiri Funny