O vaca nu s-a lasat dusa la abator, a evadat si s-a ascuns in padure, iar de atunci a devenit un fenomen social in Olanda #JeSuisHermien

Sambata, 03 Februarie 2018, ora 22:00
1883 citiri
O vaca nu s-a lasat dusa la abator, a evadat si s-a ascuns in padure, iar de atunci a devenit un fenomen social in Olanda #JeSuisHermien
Foto: captura YouTube

O vaca a reusit sa evadeze in timp ce era transportata spre abator si s-a refugiat intr-o padure, in Olanda, unde traieste de mai bine de o luna, declansand un elan de solidaritate din partea internautilor olandezi, care au luat hotararea de a o salva.

Povestea vacii Hermien, care s-a ascuns in padure pentru a scapa de soarta cruda ce-i era rezervata, a emotionat o tara intreaga.

Un val de compasiune s-a declansat pe retelele de socializare, iar un partid politic a lansat o campanie de finantare participativa, informeaza AFP.

Mii de olandezi au cotizat pentru a oferi acestei vaci sansa de a-si trai ultimii ani din viata intr-un refugiu pentru bovine, in loc sa fie sacrificata intr-un abator.

"A trecut printr-un moment de stres si de panica atunci cand a vazut camionul ce o ducea la abator. De atunci, nu reusim sa o prindem", a dezvaluit pentru AFP medicul veterinar Edo Hamersma.

Pe Twitter, hashtag-uri precum #JeSuisHermien (dupa modelul #JeSuisCharlie), #GoHermien, #MeKoe (#EuVaca, dupa modelul #MeToo) au fost create pentru salvarea acestei bovine in varsta de trei ani si jumatate, considerata o veritabila "eroina".

Chiar si familia regala olandeza si-a exprimat sprijinul fata de cauza ei.

Citeste mai departe despre "#JeSuisHermien: O vaca nu s-a lasat dusa la abator, a evadat si s-a ascuns in padure, iar de atunci a devenit un fenomen social in Olanda (Video) " pe Ziare.com.

#vaca evadata Olanda, #Hermien vaca Olanda , #Stiri Funny