Kayapo, indigenii brazilieni care isi fac cumparaturile la supermarket si au cont pe Facebook (Galerie foto)

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 10:29
1097 citiri
Kayapo, indigenii brazilieni care isi fac cumparaturile la supermarket si au cont pe Facebook (Galerie foto)
Foto: National Geographic

Indigenii Kayapo din Brazilia rastoarna orice stereotip existent legat de triburile din America de Sud prin deschiderea pe care o au fata de facilitatile epocii moderne si tehnologia acestor vremuri.

Un grup puternic, cu o crestere rapida printre cele 240 de triburi indigene existente in Brazilia, Kayapo are, in prezent, aproximativ 9.000 de membri. In timp ce unii nu stiu sa scrie sau sa citeasca, altii si-au facut cont pe Facebook si merg la cumparaturi in supermarketuri.

Potrivit reporterului National Geographic Chip Brown, preluat de Huffington Post, succesul tribului si relativa sa bogatie par a rezulta tocmai din acerba respectare a traditiilor, asociata cu deschiderea fata de noile tehnologii si moduri de comunicare.

Drumul spre modernitate nu a fost insa unul usor, fiind pavat adeseori cu opozitia membrilor tribului si pericolele venite din exterior.

In numarul din ianuarie al revistei National Geographic, Brown scrie ca, la 1900, dupa 11 ani de la fondarea ...citeste mai departe despre "Kayapo, indigenii brazilieni care isi fac cumparaturile la supermarket si au cont pe Facebook (Galerie foto)" pe Ziare.com

#Kayapo indigeni Brazilia, #tehnologie moderna indigeni Brazilia, #Facebook indigeni Brazilia, #triburi America Sud poze , #Stiri Funny