Lanterna fara baterii, alimentata de caldura corpului

Duminica, 31 August 2014, ora 10:37
1146 citiri
Lanterna fara baterii, alimentata de caldura corpului
Foto: Factroom

O eleva de 16 ani din Canada a inventat o lanterna a carei singura sursa de energie este caldura propriul corp, transmisa prin mana cu care este tinuta.

Tanara inventatoare Anne Makosinski a castigat locul II la un targ tehnic local si pentru aceeasi realizare si-a adjudecat premiul Google Science Fair pe anul 2013, la categoria corespunzatoare varstei sale, informeaza Factroom.

Asta a fost atunci. Intre timp, tanara fata si-a perfectionat inventia, pentru a da posibilitatea detinatorului sa foloseasca lanterna, ramanandu-i mainile complet libere.

In acest scop, a conceput un dispozitiv, cu ajutorul caruia, daca doreste, fixeaza lanterna pe frunte. Dispozitivul preia caldura fruntii, iar lanterna lumineaza non-stop. Fara baterie, fara nedoritul litiu, fara poluare.

Principiul elementelor generatoare de curent prin folosirea caldurii nu este o nouatate. Ea l-a gasit descris teoretic sub denumirea de efect al placilor Pelier, care foloseste efectul caldurii asupra jonctiunii ...citeste mai departe despre "Lanterna fara baterii, alimentata de caldura corpului" pe Ziare.com

#lanterna fara baterie, #energie verde, #energie neconventionala, #energie ieftina, #sursa energetica ieftina , #Stiri Funny