NASA face roboti inteligenti care sa exploreze singuri marile si oceanele

Miercuri, 07 Decembrie 2016, ora 11:11
1074 citiri
NASA face roboti inteligenti care sa exploreze singuri marile si oceanele
Foto: Facebook/NASA - National Aeronautics and Space Administration

Cercetatori de la NASA lucreaza la un proiect menit sa ajute robotii subacvatici sa execute misiuni stiintifice.

Acest lucru va fi posibil prin imbunatatirea tehnologiilor submersibile actuale prin implementarea inteligentei artificiale, scrie UPI.com.

Majoritatea dispozitivelor submersibile functioneaza in baza unor comenzi preprogramate. Fara a avea abilitatea de a lua decizii, abilitatile lor stiintifice si gradul de adaptabilitate sunt limitate.

Cercetatorii de la Jet Propulsion Laboratory al NASA, in colaborare cu oameni de stiinta de la Caltech (Institutul de Tehnologie din California), Monterey Bay Aquarium Research Institute, Woods Hole Oceanographic Institute si Remote Sensing Solutions, lucreaza in prezent la dezvoltarea unui program de inteligenta artificiala pentru dispozitivele submersibile.

In prezent, NASA efectueaza o serie de teste in golful Monterey cu ajutorul unor drone subacvatice. Acestea sunt programate sa efectueze masuratori care includ temperatura ...citeste mai departe despre "NASA face roboti inteligenti care sa exploreze singuri marile si oceanele" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inteligenta artificiala drone subacvatice, #inteligenta artificiala drone NASA, #inteligenta artificiala drone , #Stiri Funny