NASA lucreaza la gradinile martiene, care ii vor hrani pe colonistii trimisi pe Marte

Luni, 10 Octombrie 2016, ora 23:14
1270 citiri
NASA lucreaza la gradinile martiene, care ii vor hrani pe colonistii trimisi pe Marte
FOTO: Facebook/NASA - National Aeronautics and Space Administration

Calatoriile pe Marte ar putea deveni realitate in urmatorii 10-15 ani, spun cei de la NASA. De aceea, oamenii de stiinta se gandesc deja la ce ar putea sa manance astrounautii ajunsi pe Planeta Rosie.

O astfel de calatorie ar putea dura pana la 2 ani si jumatate, ceea ce reprezinta o provocare atunci cand vine vorba despre asigurarea hranei pe durata intregii calatori, fara a mai pune la socoteala si sederea pe Marte. O solutie la care s-au gandit cercetatorii ar fi realizarea unor "gradini martiene", unde ar putea fi cultivate plante comestibile, relateaza CS Monitor.

Cercetatorii de la NASA si de la Buzz Aldrin Space Institute incearca sa determine daca solul de pe Marte ar putea fi arabil. In simularile lor ei au folosit sol din Hawaii, considerat a fi similar cu cel de pe Planeta Rosie. Solul martian este format din roca vulcanica sfaramata si nu contine niciun material organic, ceea ce face supravietuirea plantelor dificila.

"Solul, prin definitie, contine ...citeste mai departe despre "NASA lucreaza la gradinile martiene, care ii vor hrani pe colonistii trimisi pe Marte" pe Ziare.com

#NASA, #marte, #NASA misiune Marte, #gradini Marte , #Stiri Funny