Nou record de teleportare cuantica - ce au reusit sa faca oamenii de stiinta

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 22:55
1011 citiri
Nou record de teleportare cuantica - ce au reusit sa faca oamenii de stiinta
Foto: Facebook/National Institute of Standards and Technology

Un nou record de distanta a fost stabilit in lumea bizara a teleportarii cuantice: oamenii de stiinta au reusit sa teleporteze fotoni de-a lungul unor cabluri de fibra optica la distanta de 102 kilometri, de peste 4 ori mai departe decat precedentul record.

Conform specialistilor, aceasta reusita poate deschide calea spre un internet cuantic al viitorului, mult mai sigur si mai rapid, conform unui material publicat de Live Science.

Oamenii de stiinta desfasoara experimente in domeniul teleportarii cuantice inca de la sfarsitul anilor '90. Teleportarea cuantica tine de capturarea caracteristicilor fundamentale ale unui obiect - starile sale cuantice - si transmiterea instantanee a acestei informatii dintr-un loc in altul pentru a recompune exact acelasi obiect in alta parte.

Teleportarea cuantica se bazeaza pe natura, de cele mai multe ori bizara, a fenomenelor cuantice, constand in faptul ca oricare dintre particulele fundamentale de materie care compun Universul poate exista ...citeste mai departe despre "Nou record de teleportare cuantica - ce au reusit sa faca oamenii de stiinta" pe Ziare.com

#record teleportare cuantica, #teleportare cuantica, #stiinta teleportare cuantica , #Stiri Funny