Noua ipoteza despre scufundarea Titanicului: Catastrofa a fost provocata de foc, gheata si o neglijenta criminala (Video)

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 11:30
1951 citiri

In documentarul "Titanic: The New Evidence", difuzat pe 31 decembrie 2016 de Channel 4, jurnalistul si istoricul Senan Moloney pretinde, dupa 30 de ani de ancheta, ca ciocnirea navei cu un aisberg nu ar fi fost cauza avariei, ci un incendiu.

Potrivit ziarului britanic The Independent, Senan Moloney pretinde ca un incendiu a survenit cu mai multe zile inainte de coliziunea Titanicului cu aisbergul si ca ar fi la originea catastrofei.

Fotografii din epoca, ignorate de anchetatori, care au fost facute inainte ca vaporul sa plece, i-au permis sa ajunga la aceasta concluzie.

Pe baza acestora, Senan Moloney a scos in evidenta petele negre, mari de aproximativ 10 metri care se vad inainte si la dreapta carenei, adica in apropierea zonei unde s-a produs impactul dintre pachebot si aisberg.

Potrivit mai multor experti intervievati de jurnalist, aceste pete ar fi proba existentei unui incendiu survenit la unul din rezervoarele cu carburant situat in buncarul ...citeste mai departe despre "Noua ipoteza despre scufundarea Titanicului: Catastrofa a fost provocata de foc, gheata si o neglijenta criminala (Video)" pe Ziare.com

#naufragiu Titanic incendiu, #noua ipoteza naufragiu Titanic, #ipoteza scufundare Titanic , #Stiri Funny