Nu mai trebuie sa pastrezi ambalajul unui produs ca sa beneficiezi de garantie: Ce alte schimbari s-au mai facut

Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 08:22
1113 citiri
Nu mai trebuie sa pastrezi ambalajul unui produs ca sa beneficiezi de garantie: Ce alte schimbari s-au mai facut
Foto: Adrian Benta

In Romania au fost adoptate de curand noi obligatii legale privind ambalajele si deseurile generate din ambalaje.

Privita din perspectiva publicului larg, Legea nr. 249/2015 stabileste ca niciun operator economic nu poate conditiona acordarea unei garantii pentru bunurile vandute, de detinerea ambalajului in care a fost comercializat acel bun.

Desigur, acest concept face atractiv actul normativ, insa implicatiile si responsabilitatile aduse atat persoanelor fizice, cat si operatorilor economici sunt mult mai ample, iar abaterile sunt sanctionate cu amenzi aspre.

Raportandu-ne la obligatiile persoanelor fizice privind ambalajele si deseurile din ambalaje, prevederile normative sunt de maxim bun simt, obligand persoanele fizice sa nu arunce la intamplare ambalajele si deseurile din ambalaje, ci sa le predea catre operatorii economici ce asigura reciclarea deseurilor, sa le predea operatorilor economici de salubritate sau catre alti operatori economici autorizati in colectarea ...citeste mai departe despre "Nu mai trebuie sa pastrezi ambalajul unui produs ca sa beneficiezi de garantie: Ce alte schimbari s-au mai facut" pe Ziare.com

#lege ambalaje garantie, #modificari lege ambalje garantie, #lege ambalaje, #lege deseuri ambalaje , #Stiri Funny