Program-pilot in Marea Britanie: Dronele vor fi folosite in caz de urgenta medicala

Luni, 27 Noiembrie 2017, ora 13:08
1061 citiri
Program-pilot in Marea Britanie: Dronele vor fi folosite in caz de urgenta medicala
Foto: Arhiva Pixabay

Flote intregi de drone civile vor putea fi vazute curand pe cerul Marii Britanii. Guvernul de la Londra doreste ca, din 2019, acestea sa transporte consumabile medicale urgente. Astfel, vor fi evitate blocajele din trafic si ar putea sa fie salvate vieti.

Cinci orase britanice urmeaza sa fie alese pentru acest proiect pilot. Pana atunci, autoritatile locale sunt rugate sa vina cu idei, astfel incat dronele sa se adapteze realitatilor vietii urbane, arata The Telegraph. In proiect vor fi cooptati si ingineri si arhitecti.

Urmeaza sa fie adoptata si o noua lege legata de siguranta dronelor, astfel incat sa fie prevenite accidentele.

Noul act normativ va da Politiei autoritatea de a ordona operatorilor sa aduca dronele la sol, atunci cand e cazul. In plus, va fi reglementata si altitudinea maxima pana la care dronele au voie sa se inalte.

Va exista si o zona libera, unde accesul dronelor nu va fi permis, imprejurul aeroporturilor.

Guvernul britanic are si alte idei legate de folosirea dronelor civile. Acestea ar putea ajunge sa inspecteze cladirile inalte, zgarie-norii. Apoi, in caz de accident rutier, ar putea zbura peste vehicule, pentru a ajunge la locul impactului si a evalua situatia, inainte de sosirea echipelor de interventie.

In plus, dronele echipate cu senzori in infrarosu ar putea ajuta pompierii sa gaseasca eventualii supravietuitori. O astfel de drona a fost deja folosita de echipele de salvare la Grenfell Tower, dupa incendiul din vara.

Caile ferate britanice folosesc acum dronele pentru a se asigura ca liniile ferate sunt in buna stare.

In unele parti din Africa, dronele sunt deja utilizate pentru transportul sangelui si medicamentelor, iar Amazon trimite deja clientilor produsele comandate cu ajutorul dronelor. ...citeste mai departe despre "Program-pilot in Marea Britanie: Dronele vor fi folosite in caz de urgenta medicala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#UK drone medicamente, #drone civile folosire, #drone civile intrebuintari, #drone spitale , #Stiri Funny