Rusii vor sa gaseasca Atlantida din Marea Neagra, orasul care s-a scufundat acum 2.000 de ani

Sambata, 01 Iulie 2017, ora 14:53
1573 citiri
Rusii vor sa gaseasca Atlantida din Marea Neagra, orasul care s-a scufundat acum 2.000 de ani
Foto: Arhiva Pixabay

Arheologi de la Institutul de istorie a culturii materiale, din Sankt Petersburg, Rusia, au pornit intr-o expeditie pentru a explora si a face o harta a orasului antic Akra, scufundat in apele Marii Negre, si care e cunoscut sub numele de Atlantida din Crimeea.

"Sarcina noastra este sa producem planul topografic al orasului. Avem cateva repere in apropierea liniei de coasta, dar restul este teritoriu necunoscut", a spus Sergei Soloviov, seful expeditiei, pentru TASS.

Cercetatorii sunt echipati cu sonare cu care pot lucra la mare adancime.

Akra a fost un prosper oras din Crimeea, aflat in est, si a apartinut Regatului Bosforului, iar in urma cu aproximativ 2.000 de ani s-a scufundat.

In timpul unor expeditii anterioare, arheologii au examinat doi pereti si un turn, dar au gasit si ramasitele unor cladiri rezidentiale.

Crimean Atlantis: Remarkable Ancient Underwater City Of Akra - https://t.co/jBgBuNTZJn pic.twitter.com/L1IJbPYYnh- Ancient Pages (@AncientPages) 30 iunie 2017

A.G. ...citeste mai departe despre "Rusii vor sa gaseasca Atlantida din Marea Neagra, orasul care s-a scufundat acum 2.000 de ani" pe Ziare.com

#Atlantis din Crimeea, #harta Atlantis din Crimeea harta oras , #Stiri Funny