S-a pus in functiune cel mai rapid lift din lume

Joi, 06 Octombrie 2016, ora 15:17
1152 citiri
S-a pus in functiune cel mai rapid lift din lume
Foto: Facebook/Shanghai Tower

Cel mai rapid lift din lume a fost instalat intr-un zgarie-nori din Shanghai. Acesta, fabricat de Mitsubishi, se deplaseaza mai repede decat alearga atletul Usain Bolt, dar mai incet decat cel mai rapid animal de pe planeta, ghepardul.

Liftul din Shanghai Tower (a doua cea mai inalta cladire din lume) urca si coboara cu 20,5 metri pe secunda, informeaza CNN.

Intr-un top al celor mai rapide lifturi de pe Terra, pe locul doi se afla unul montat tot intr-un zgarie-nori, din Guangzhou, produs de Hitachi. Cladirea in care a fost instalat masoara 530 de metri inaltime. Liftul sau o strabate, de la parter pana la etajul 95, in numai 45 de secunde, deplansandu-se cu 20 de metri pe secunda.

In cazul acestui lift, nici nu s-a dorit o viteza atat de mare. "Ne-am dorit sa fie rapid, insa viteza actuala nu a fost anticipata", a explicat David Ho, care face parte din echipa care a conceput acest lift.

Insa clasamentul nu va ramane multa vreme asa. Cand va fi finalizat Jeddah Tower, din ...citeste mai departe despre "S-a pus in functiune cel mai rapid lift din lume" pe Ziare.com

#cel mai rapid lift, #cele mai rapide lifturi, #lifturi performante lume, #lifturi orizontale, #lifturi revolutionare , #Stiri Funny